Voor welke klachten

Shiatsu is voor iedereen geschikt. Regelmatig een shiatsu-behandeling ondergaan werkt uitstekend om klachten te voorkomen en de conditie op peil te houden. Diverse gezondheidsklachten kunnen door shiatsu opgelost worden of aanzienlijk verlichten.

Klachten die goed met shiatsu te behandelen zijn:
Spier- en gewrichtsklachten aan nek, rug, bekken, schouders en ledematen. Stress, slaapstoornissen, emotionele instabiliteit en andere mentale klachten.
Vermoeidheid, hoofdpijn, verminderde weerstand en allergieën. Klachten van de luchtwegen of spijsvertering. Problemen rondom menstruatie, zwangerschap en overgang.

NB U kunt geen shiatsu ontvangen bij zware virale infecties en aandoeningen die gepaard gaan met koorts. Shiatsu pretendeert nooit een vervanger te zijn voor reguliere behandelwijzen. Wel is gebleken dat het goed kan samengaan met een reguliere behandeling of behandeling met een andere alternatieve geneeswijze. Shiatsu kan ook interessante resultaten opleveren bij klachten die het reguliere circuit als ‘vaag’ beschouwt, of waarbij ‘niets te vinden’ is.