Behandelingen

 

Kikai Shiatsu Praktijk is de praktijk voor Iokai Shiatsu van Ingeborg Worm.

Ingeborg voltooide de volgende opleidingen:

Shiatsu: 1993-1997 de 4-jarige opleiding tot Iokai shiatsu therapeut
aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu.

Acupunctuur en Chinese kruiden: 1998-2001 de 3-jarige opleiding van Shenzhou Open University for TCM te Amsterdam.

Qi Gong Tuina: 2003-2004 de 2-jarige opleiding tot Qi Gong Tuina therapeut
bij Instituut Wuji te Amstelveen.

Ingeborg is geacrediteerd bij de beroepsvereniging SVN (Shiatsu Vereniging Nederland). Daardoor worden de behandelingen (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars.

Voor klachten/calamiteiten naar aanleiding van behandelingen is zij aangesloten bij TCZ tuchtrecht en Wkkgz (Klachtrecht) is via Shiatsu Vereniging Nederland bij de S.C.A.G. ondergebracht.

Zie voor voor het bovenstaande de pagina Kosten en Vergoedingen.

Uw privacy is gewaarborgd volgens de wettelijke privacy regels, zoals na te lezen in dit document :  Privacy document

 

Meer informatie over  de behandelvormen :

Ingeborg Worm, de therapeut.

Mijn belangstelling voor oosterse geneeskunst is ontstaan vanuit mijn beoefening van Taiji Quan en Qi Gong. Ik was bijzonder geboeid geraakt door de destijds voor mij nieuwe wereld van werken met de vitale energie (Qi in het chinees; Ki in het japans). Ik voelde: als je dit gaat ontwikkelen en beter begrijpen, mag je dit niet alleen voor jezelf te houden.

Het praktiseren van een geneeswijze als shiatsu, die werkt via het beinvloeden van de ki via het meridiaansysteem, bood een logische manier om dit idee te verwezenlijken. Nog altijd prijs ik mij zeer gelukkig met mijn keuze voor de Iokai shiatsuopleiding. Iokai shiatsu biedt als geneeswijze een verrassend effectieve methode.

Bovendien wordt veel nadruk gelegd op het bekijken van de gehele mens en het tot stand brengen van een zuiver, oprecht contact tussen cliënt en behandelaar.
Ik beschouw een behandelsituatie waar een cliënt kan rekenen op een vol uur oprechte aandacht en een volledig op zijn unieke situatie gerichte aanpak als het meest gezond.