Qi Gong vormen

De vormen

Gouden Metaal Lichaams Qi Gong (Jin Gang Shen Qi Gong). Deze vorm werd oorspronkelijk door een boeddhistische monnik ontwikkeld ter ondersteuning van het trainen van Pack Mee Pai (een Zuid Chinese gevechtskunst)..
Doel van deze vorm is het genereren van een beschermende cocon van energie, waardoor de fysieke en mentale weerbaarheid worden bevorderd.

Duizend Ogen Duizend Armen Guan Yin Qi Gong is een boedhistische qi gong vorm. Guan Yin is in China een zeer populaire bodhisattva: de godin van genade en mededogen. Deze rustige vorm werkt zeer voedend en harmoniserend.

5 Klanken Qi Gong (Wu Sheng Gong).
Deze oefening combineert ademhaling en beweging met verschillende klanken.
De vorm is vooral gericht op het harmoniseren van de werking van de interne organen.

Medicijn Boeddha Qi Gong (You Shu Gong).

Deze vorm is gericht op het openen van de kleine hemelse cirkel.
Beide vormen zijn afkomstig van de Chinese grootmeester Wang Shen De, en zijn een combinatie van taoïstische en boeddhistische
Qi Gong. Wang Shen De werd vanaf zijn 8e geschoold in een klooster in Tian Tai Shan (Hemelse Plateau Gebergte). Kenmerkend is dat deze vormen naast gezondheidsdoeleinden ook gericht zijn op spirituele ontwikkeling.

Taiji Qi Gong (Chan Si Jin). ‘Het afwikkelen van de zijdecocondraad’. Met deze oefeningen worden alle basisvereisten van de Taiji Quan getraind en ontwikkeld: correcte gegronde lichaamshouding, zachtheid en vloeiende beweging; ontspanning van lichaam en geest.